divendres, 27 de novembre del 2015

Flipped classroom


El flipped classrom és una de les moltes maneres d’ensenyar i educar als alumnes. Aquesta didàctica consisteix en que els alumnes en les hores no lectives treballin i estudiïn la teoria de classe. Aquesta ha de ser donada pel mestre en format online ( vídeo, texts en pdf i altres recursos) o format offline ( material no digital). Això servirà per a que els alumnes a l’arribar a classe ja sàpiguen de que va la teoria i la classe es pugui dedicar a dubtes i pràctica sobre aquell temari. Nosaltres creiem que com tot té les seves parts bones i dolentes. 

Per una banda, aquesta didàctica pot ser bona per optimitzar temps i avançar més en la matèria; cada alumne pot dedicar el temps que necessiti a aprendre els continguts; així doncs és una manera d’aprendre més autònoma i els alumnes també poden treballar de manera cooperativa  i es buscarà l’aprenentatge entre iguals. I a nivell docent, és bo perquè no s’avalua a l’alumne un cop només, sinó que pots avaluar a aquests de manera més progressiva i no en un sol examen i alhora la seva pràctica sobre el temari aprés prèviament. 

Per altre banda, pensem que és imprescindible tenir internet, això pot crear problemes ja que potser no tothom té accés a aquest recurs, també ho veiem una mica complicat a l’hora de crear material didàctic per casa en els alumnes d’infantil tot i que no impossible. 

En línies generals considerem que és un molt bon recurs sempre i quan ho utilitzem amb mesura, de manera equilibrada. No podem abusar del mateix i menys avui en dia, en un context on es troba en debat la sobrecarrega que poden suposar els deures en l'edat escolar, on inclús arriben a resultar iatrogènics.

Com a conclusió aprendre mitjançant les flipped classroom pot donar molta mobilitat a l’hora d’assolir l’aprenentatge i els recursos seran motivadors per als alumnes . També ajudarà a la resolució de conflictes socials i a focalitzar molt més l’aprenentatge de cada alumne individualment. Al nostre grup pensem que és una bona manera d’ensenyar i educar, de manera progressiva. També ens ajudar a fomentar la participació, la cooperació entre alumnes, la seva socialització i la motivació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada